La Federación de Agentes Artísticos Independientes de Madrid se funda con el objetivo de aglutinar y apoyar iniciativas culturales surgidas de la sociedad civil. Proyectos sin ánimo de lucro con fuerte vocación pública al margen de la cultura institucional o mercantilizada.

Desde sus inicios en 2007, AAIM aglutina diversas asociaciones que actúan como generadores de acciones / realidades que involucran tanto a agentes culturales como a ciudadanos de a pié de modo horizontal y participativo. Unidos y movidos por la necesidad de sacar a Madrid de la indiferencia y provocar cambios sustanciales en la implicación ciudadana con su propia cultura.

Conscientes de la precariedad y el cambiante ecosistema artístico-cultural en el que estamos inmersos en los últimos años, hemos abierto un proceso de refundación con el objetivo primordial de establecer conexiones y fórmulas de colaboración mutua entre los propios integrantes, al margen del sistema institucional.

En esta etapa consideramos fundamental la apertura de este proceso a nuevos miembros, buscando, desde una plataforma de agentes culturales activos, ser un instrumento crítico que posibiliten otras formas de hacer.

3.3.11

http://www.noretalleulacultura.org/

1. La Cultura no és una despesa, és una inversió. La Cultura és una font de riquesa econòmica i fa una important contribució al PIB.


2. Retallar o estalviar en Cultura és un greu error. Ens farà més pobres. El desmantellament de part del teixit industrial cultural o la retirada de les inversions per a la recerca i la creació artística (R+D+i de la creació), frenarà la competitivitat, la recuperació general i postergarà un repte ineludible: la generació d’un nou model d’economia productiva basat en el coneixement (Educació+Ciència+Cultura).


3. Catalunya és un dels països del nostre entorn que destina menys recursos públics a la Cultura: només el 0,98% del pressupost general. Una nova retallada ens allunyarà encara més dels estàndards europeus.


4. El retall obligarà a les institucions (nacionals, locals, privades) a reduir l’activitat i les programacions. Qui acabarà pagant el retall i la crisi seran els artistes, els creadors, les companyies i els agents més febles i els nous emprenedors. Augmentarà l’atur i la precarietat en el sector cultural. Es perdran oportunitats i la recuperació serà difícil i en alguns sectors irreversible.


5. La retallada obligarà a augmentar el preu de les entrades a espectacles, concerts i exposicions i limitarà –d’aquesta manera- els drets culturals d’accés universal a la Cultura recollits al nostre Estatut d’Autonomia.


6. La retallada forçarà la privatització d’equipaments o programacions situant una bona part de l’oferta cultural sota la lògica del mercat i les audiències.


7. La cultura és la cara visible d’un país, allò que de forma més concreta i particular el caracteritza i l’identifica entre els veïns i en el context històric i social, i més encara en el cas de Catalunya, que per raons polítiques té ara mateix disminuïda la gestió d’altres recursos. La cultura no és un luxe, ni un capritxo, ni una frivolitat, ni una conseqüència del progrés i el benestar, sinó un dels seus motors i senyals més prominents, i cap comunitat que es prea ella mateixa deixa de posar-la en un lloc destacat entre les seves prioritats.


8. (Afegeix els teus motius)

Manifestació: NO retalleu la Cultura
dilluns 21 de març de 2011, 19:00.
Plaça dels Àngels (MACBA), Barcelona

CONVOQUEN:

Associació d’Artistes Visuals de Catalunya (AAVC)
Associació Catalana de Crítics d’Art (ACCA)
Associació Catalana de Tecnologies per la Interpretació en Viu (ACTIV)
Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya (ACEC)
Associació Catalana d’Intèrprets de Música Clàssica (ACIMC)
Associació d’Escenògrafs de Catalunya (Ad’EC).
Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC)
Associació de Fotògrafs Professionals (AFP)
Associació de Museòlegs de Catalunya
Asociación Producciones Callejeras
Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC)
Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APDC)
Associació Professional d’Il.lustradors de Catalunya (APIC)
Guionistes Associats de Catalunya (GAC)
Reial Companyia Òpera de Cambra de Barcelona
Sindicat de Guionistes de Catalunya (SiGC)

(Afegeix el teu nom o el de la vostra entitat deixant un comentari)

 

espacio web diseñado por _ personalizaTUblog _ { personalizatu.blogspot.com }